Marthas lille boble..


Marthas lille boble...Inspirasjon&hverdagsliv..

onsdag 23. mars 2011

Dette er tiden for foreldremøter..

Og vi har bl.a vært på møte om nettmobbing(7 klasse)...
Viktig tema!!!
Hvilke tiltak vi kan gjøre hjemme..konsekvenser osv..
Gode diskusjoner ble det..og mange forskjellige meninger.
Noen sjekker barnas meldinger på telefon og innbox på data,hver kveld uansett.

Dette finnes det jo ingen fasit på,men jeg mener det er viktigst å ha en god dialog med barna om dette,snakke om nettbruk ,og også  viktigheten av å legge ut bilder av andre...og å tenke seg om hva man skriver..

Jeg sjekker ikke mobil eller nett til jentene mine,jeg synes de har rett på sitt privatliv..men hadde nok bedt om det ,hvis det var en god grunn til det!!!

Ikke noe lett tema dette..
Noen som har noen tanker rundt dette???

4 kommentarer:

Skolelyst sa...

Hei.
Dette er et svært viktig tema.
Sosiallæreren på skolen fortalte at terskelen for å skrive nedsettende ord på internett er lavere enn å si det direkte til personen det gjelder.
Det triste er at det viser seg at barn/ungdom blir mer såret av det som står skrevet enn ord som blir sagt.
Du skriver at du vil la jentene dine ha et privatliv. Tanken er god. Jeg mener likevel det finnes en mellomting mellom det å kontrollere hver kveld og det å la være. Barn og ungdom trenger å vite at de voksne følger med på hva som foregår i deres verden, for gapet blir større og større etter hvert som de blir eldre.
Ønsker deg en fin onsdagskveld.

Maias Fabelaktige Verden sa...

Nå har jeg ingen barn og kan egentlig ikke forstå den redselen foreldre kjenner. Men jeg vet at unge i dag er ekstremt mer sårbare enn før, fordi det er så mange flere kanaler de kan mobbes på. Også skjer kanskje det mer ting i det skjulte.

Jeg synes det er flott av deg og respektere jentenes privatliv. De er sikkert fornuftige små kvinner som kommer til deg når det skulle være noe vanskelig.

Takk for et tankevekkende innlegg!
Klem

Nina B. sa...

Vi har ikke kommet så langt her enda (går mest i nrksuper på pc'en her ;), men tenker på det. Er andre ting å tenke på, og ta hensyn til i dag, enn da vi var små...
En kan jo legge inn div sperrer på nett/pc, og dette er nok greit. Ellers tror jeg også at noe av det viktigste er å ha en fin dialog med ungene, både om vettugt bruk, mobbing, og at ting ikke alltid leses som de skrives (dette merker jo jeg også)... Huff nei, ikke enkelt. Men viktig, ja!
Nina

Unknown sa...

Takk for hyggelig hilsen hos meg ♥
Og da fant jeg jo deg også ;-) Legger meg til som følger her hos deg :-)

Klem Ellen